Fotografie

Sinds 1989 is  Don van Rooy Art & Photography een toonaangevende naam in fotografie en beeldvorming. Werkend vanuit Bergen op Zoom werkt hij in binnen- en buiten-land voor particulieren en bedrijven. Zijn werk kenmerkt zich in originaliteit, vakbekwaamheid, fantasierijk, verfrissend, eigentijds, communicerend. Vol passie worden beelden gecreëerd, in opdracht of gewoon omdat het moet. Hierbij worden o.a. tools als tekst, fotos, tekeningen, verf, stoffen, spuitbussen gebruikt. De basis is en blijft natuurlijk het fotograferen.

Don van Rooy is een Beeldpoët.  Op de scheidslijn van kunst en ambacht brengt hij met jeugdig enthousiasme verhalen visueel tot leven.  Visueel communiceren,  altijd vanuit een visie én vrijwel altijd met fotografie als leidraad.“Het leuke van mijn vak is”, verteld de fotograaf enthousiast,”dat het oprecht steeds weer een uitdaging is om van een opdracht iets moois te maken. Graag zoek ik daarbij soms naar de grenzen van het toelaatbare. Niet persé om te shockeren of omdat dit nu eenmaal artistiek is. Meer omdat daar soms de mooiste resultaten gevonden kunnen worden. Uiteindelijk gaat het toch om een tevreden klant. “Als het mij lukt om met resultaat te komen dat ondanks de verwachtingen toch nog aangenaam verrast, ben ik meer dan tevreden.”

De veelal trouwe klanten van Don van Rooy waarderen zijn werk met name vanwege de sterke composities, het spelen met contrasten en de vaak innovatieve invullingen die hij steeds weer opnieuw weet te vinden. Zijn streven is om een klankbord te zijn voor zijn klanten en zo gezamenlijk te werken aan een fraai eindresultaat. Of het nu gaat om particulieren of bedrijven. Je rekent uiteindelijk op foto’s met de juiste zeggingskracht. Soms slechts bedoelt als herinnering, vaak ook als communicatiemiddel; in ieder geval moet een beeld een emotie oproepen, prikkelen.  Behalve voor fotografie kan je goed terecht voor een volledige visuele communicatie.  Huisstijlen, websites,avatars. Soms alleen, vaak in combinatie met andere specialisten.

Don van Rooy is gediplomeerd fotograaf en lid BFN.