Portfolio

Rosaura & Clementine

Een serie speciaal gemaakt voor het Hampshire Churchill hotel te Terneuzen.

Cuba de magie in beeld

Al enige tijd werk ik aan een omvangrijk project genaamd “Cuba,de magie in beeld”, waarin ik  Cuba laat zien op de manier waarop het op mij een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.  Inmiddels ben ik een aantal maal in Cuba geweest. Reizen waarin ik foto’s heb gemaakt van zowel de prachtige natuur, als van de lokale bevolking. Een bevolking die ik goed heb leren kennen, van jong tot oud, man en vrouw. Van uitgekookt tot puur, eerlijk en onzelfzuchtig. Maar altijd met een lach.

Over de serie “CUBA, de magie in beeld”  kan ik kort zijn: “Sommige plaatsen in de wereld hebben een magisch laagje.Deze magie maakt het extra spannend om naar dergelijke plaatsen te gaan. Voor mij zijn bijvoorbeeld Schotland en Cuba enkele van mijn magische plekjes.” De serie die ik hier toont gaat over Cuba. Een land waarvoor ik, na meerdere bezoeken,  een vorm van liefde voor heb ontwikkeld. Al tijdens mijn eerste bezoek bemerkte ik dat het land zoveel te bieden heeft op allerlei gebied dat mijn fascinatie transformeerde naar liefde. Liefde voor het land.  De dubbelheid van de Cubaan, De rijkdom van het land, muziek, Aqua Diente.

Inmiddels ben ik ver met de voorbereidingen voor het maken van een prachtig boek. Voor voorinschrijving en/of meer informatie info@donvanrooy.nl of 0654738545

Weer 3

In een waadpak, in de Oosterschelde

 

Gueux

Gueux is een serie welke ik gemaakt heb op het oude racecircuit van Gueux in Frankrijk. Ik was reeds vaker op die lokatie aan het fotograferen geweest voor o.a. bruids en portretsessies en voor de brochure van SAXON Motorcycles en elke keer werd ik enorm geprikkeld door de controverse van reclame achterhaald door de tijd.

De kunstwerken zijn, in gelimiteerde oplage, te koop of te huur. Mail info@donvanrooy.nl voor meer info

 

Paris In Spring

Paris In Spring is een serie welke ik heb gemaakt toen ik in Parijs was voor een bruidsreportage. Zwervend door de oude stad heb ik de sfeer gezocht van Parijs in de jaren 50 van de vorige eeuw. Hiervoor heb ik ondermeer gebruik gemaakt van overstraling bij volle lensopening bij zowel opname als bij het afdrukken, onderbelichten en vervolgens geforceerd ontwikkelen.  Een deel van deze serie is o.a. in Kaapstad geëxposeerd.