Kunstenaar

 

 

 

Het woord ‘fotograaf’ schiet tekort om Don’s werkzaamheden te omschrijven. ‘Creatieve duizendpoot’ komt er dichter bij, want naast zijn fotografie heeft hij nog een groot aantal andere passies, eigenlijk te veel om op te noemen.

We doen hier echter toch een poging:

Don creëert schitterende kunstwerken door bewerkingen van foto’s en het gebruik van tekst en beeld. Altijd uniek, en een aanwinst voor woning of bedrijfspand.

Boeken, gedichten, films, het creëren van meubels, het ontwerpen van huisstijlen en websites: hij heeft het allemaal op zijn cv staan. En met succes: zijn boeken zijn verkocht in onder andere Amerika, Japan en Australië en zijn werk is onderdeel van vele exposities. Zijn werk heeft zelfs lange tijd deel uitgemaakt van de vaste collectie van Galerie Heleen Hoberman in Kaapstad, Zuid Afrika.

En er is meer: Inmiddels geeft Don als gastdocent educatie op scholen en geeft vele verschillende cursussen en workshops voor het bedrijfsleven. Losse  cursussen zijn uiteraard ook te boeken.   Als voormalig kunstenaar/bestuurslid van arsis en voorzitter van Bergenkunst heeft bij actief bijgedragen aan het kunstklimaat van bergen op zoom.

Maar wat Don ook doet, hij doet het altijd met hart en ziel. Daardoor kenmerkt het eindresultaat zich door originaliteit en vakbekwaamheid, het is fantasierijk, verfrissend, eigentijds, communicerend. Het verrast; zelfs al zijn de verwachtingen al hoog gespannen.

Kortom, Don van Rooy is niet zomaar een fotograaf…